Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
США та країни-члени JIT підписали Меморандум про взаєморозуміння

У Львові під час конференції “United for Justice” підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції США та країнами-членами спільної слідчої групи - JIT. Документ підписали Генеральний прокурор США Меррік Гарланд та Генеральні прокурори держав-учасниць JIT.

«Спільна слідча група представляє об’єднаний фронт справедливості та притягнення винних до відповідальності. Ми цінуємо виняткові зусилля країн-учасниць JIT у документуванні фактів, зборі доказів, розслідуванні та судовому переслідуванні міжнародних злочинів, скоєних в Україні», - наголосив Андрій Костін.

Він також висловив вдячність Євроюсту та Міжнародному кримінальному суду за постійну підтримку зусиль спільної слідчої групи та привітав підписання меморандуму зі Сполученими Штатами.

Меррік Гарланд заявив, що інструменти справедливості повинні бути настільки ж сильними, як і засоби війни.

До спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні входять Україна, Польща, Литва, Естонія, Латвія, Словаччина та Румунія. Також учасниками є Євроюст та вперше у своїй історії - Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.