Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Спроба «підкупити» поліцейську за уникнення кримінальної відповідальності – у Харкові викрито адвоката

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру адвокату за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, у квітні 2023 року адвокат вирішив «відкупитись» від правоохоронців. Він попросив дізнавача за гроші закрити кримінальне провадження, яке було відкрито за фактом вчинення ним хуліганських дій.

Після цього правоохоронниця написала рапорт та повідомила керівництво про незаконну пропозицію від адвоката.

Адвокат прийшов до службового кабінету дізнавача та надав їй 800 доларів США за уникнення кримінальної відповідальності. Після цього правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.