Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяння незаконному перетину державного кордону та спроба підкупу прикордонника – на Одещині затримано іноземця

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину Республіки Молдова повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та наданні службовій особі неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний розробив план щодо незаконного переправлення через державний кордон громадян України, яким обмежено виїзд за межі України в умовах воєнного стану.

Він запропонував начальнику групи інспекторів прикордонного загону 2200 доларів США за безперешкодний пропуск військовозобов’язаного громадянина через державний кордон України у визначеному пункті пропуску. Про цю пропозицію прикордонник повідомив правоохоронні органі і, погодившись на неї, діяв на викриття особи.

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України, коли він на власному авто віз військовозобов’язаного до державного кордону України з Республікою Молдова. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний західу вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ ВВБ по 25 прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПСУ, УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.