Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Справедливість для України дорівнює справедливості для світу – Президент України та європейські колеги привітали українських прокурорів

Президент України Володимир Зеленський привітав прокурорів з професійним святом – Днем працівників прокуратури. Глава Держави наголосив, що справедливість – це не тільки життєво необхідне відчуття, не тільки такий стан речей в державі, без якого життя не визначається народом як повноцінне.

«Справедливість – це ще і зброя. Саме прокурори разом з іншими працівниками органів правопорядку створюють для України цю зброю та формують надійне підґрунтя для її використання. Цьогоріч стало очевидним, що це завдання не лише про Україну. Це завдання – глобальне. Бо справедливість для України дорівнює справедливості для світу», – наголосив Президент України.


Генеральний прокурор Андрій Костін привітав колег по відеозв’язку. Наразі він перебуває з офіційним візитом у Гаазі. «Досить символічно, що саме сьогодні, тут, в Євроюсті, ми вперше зібралися на зустріч представників двадцяти країн світу, які відкрили власні кримінальні провадження щодо злочинів в Україні, пов’язаних з агресією російської федерації, щоб об’єднати наші спільні зусилля в їх ефективному розслідуванні. Зі свого боку, ми ініціюємо створення Interim Prosecutor Office – задля напрацювання стратегії кримінального переслідування та уніфікації доказів щодо злочину агресії проти України», – зазначив Генпрокурор.


Також до привітань приєдналися іноземні колеги. Президент Євроюсту Ладіслав Хамран зазначив, що, вибравши цю професію, прокурори погодилися присвятити своє життя боротьбі за справедливість та робити те, що правильно, замість того, що легко. Він привітав та наголосив на продовженні підтримки всієї професійної спільноти.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан висловив захоплення роботою українських прокурорів, їхньою відданістю, стійкістю та професіоналізмом. Він побажав всім залишатися у безпеці, бути сильними і продовжувати працювати так само неупереджено та самовіддано, щоб ніхто не уникнув правосуддя. А також робити все, щоб нащадки пишалися роботою прокурорів.

Генеральний прокурор Республіки Литва Ніда Грунскєне привітала прокурорів з професійним святом українською. Вона побажала всім сміливості, рішучості і терпіння та зазначила, що до її слів приєднуються усі литовські прокурори.

Під час свого привітання Генеральний прокурор Румунії Габріела Скутеа висловила повагу до того, наскільки українські прокурори віддані своїй професії. Також вона запевнила Андрія Костіна та всіх українських колег у продовженні постійної підтримки та допомоги. Пані Скутеа побажала наснаги у роботі щодо притягнення усіх винних до відповідальності та встановлення справедливості.

«Присутність всіх сьогодні тут у Гаазі засвідчує солідарність у нашій єдиній боротьбі за справедливість для кожного українця, для української держави та усього цивілізованого світу. Хочу ще раз подякувати усім та привітати з професійним святом. Ми будемо працювати далі і завжди пам’ятатимемо про колег, які віддали своє життя за нашу країну», – зазначив Андрій Костін.

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко вручив прокурорам відомчі нагороди. Цьогоріч їх отримали прокурори, основним напрямом роботи яких є воєнні злочини, злочини проти основ національної безпеки та злочини агресії.