Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співробітника ДСНС Рівненщини та його спільника викрито на незаконних оборудках з бурштином

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури співробітнику ДСНС Рівненщини та його спільнику повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 240-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 240-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані займалися скупкою та перепродажем «сонячного» каміння. Працювали лише з гуртовими покупцями, яким збували товар великими партіями.

Правоохоронці затримали чоловіків, коли вони намагалися продати покупцеві 200 кг бурштину. Ще один епізод збуту було задокументовано раніше. 

У ході обшуків у підозрюваних виявили та вилучили ще майже 62 кг «сонячного» каміння різних фракцій. Його скеровано для проведення гемологічної експертизи.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Встановлюється причетність та роль інших співучасників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області та Рівненського управління ДВБ НП України.