Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацюють з окупантами – за підозрою у колабораціонізмі викрито двох жителів Луганщини

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). А одному з них також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну двоє жителів Луганщини перейшли на бік ворога.

Колишній начальник відділу з військового обліку та мобілізаційної роботи Троїцької селищної ради на початку березня 2022 року добровільно обійняв посаду так званого «начальника відділу у справах сім’ї та дітей адміністрації Троїцького району ЛНР».

Підозрюваний активно співпрацював з російською окупаційною владою та виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Луганщини.

Інший підозрюваний у вересні 2022 року у Луганську взяв участь в організації та забезпеченні проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

Він став так званим «головою територіальної виборчої комісії № 414 м. Луганськ». Складав списки виборців, ідентифікував осіб, що прийшли на виборчу дільницю, видавав так звані «бюлетені» для голосування, підраховував їх та складав протоколи голосування.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.