Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з окупантами – підозрюються двоє мешканців Снігурівки

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури двом мешканцям міста Снігурівка заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані під час тимчасової окупації населеного пункту добровільно погодилися на співпрацю з окупантами. Вони зайняли запропоновані їм адміністративні посади у псевдооргані окупаційної влади.

Підозрюваний очолив «Муниципальное унитарное предприятие «Снигиревский комунальщик».

Псевдодиректор здійснював прийом на роботу працівників, встановлював графік роботи, проводив наради, надавав вказівки підпорядкованим працівникам щодо надання допомоги представникам зс РФ у створенні барикад та перешкод у вигляді траншей та окопів, здійснення ремонту військової техніки РФ, а також здійснював розпорядження комунальним майном, яке знаходилось у володінні незаконно створеного підприємства.

Інша підозрювана - мешканка Снігурівки зайняла посаду головного бухгалтера цього підприємства. Бухгалтерка здійснювала контроль за підготовкою документів нарахування виплат заробітної плати та видачі грошових коштів працівникам підприємства в грошовій валюті РФ, формувала та передавала звітність роботи ввіреного їй відділу.

Наразі готуються необхідні процесуальні документи для оголошення підозрюваних у розшук та подальшого здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.