Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з окупаційною владою у Сватовому – місцевій жительці повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Сватівської окружної прокуратури колишній держслужбовиці Сватівської райдержадміністрації повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, місцева жителька, яка раніше працювала начальником відділу у соціальній сфері, перейшла на сторону держави-агресора після повномасштабного вторгнення РФ. У квітні 2022 року підозрювана обійняла псевдопосаду «заступника начальника управління соціального захисту населення» незаконно створеного органу влади – окупаційної «адміністрації Сватівського району ЛНР». Підозрювана бере активну участь в організованих проросійською місцевою владою заходах та була відзначена подяками.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.