Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Смерть військового на блокпосту внаслідок ДТП – судитимуть водія

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно водія, який, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та тілесні ушкодження середньої тяжкості двом іншим (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні цього року поблизу с. Давидківці водій автомобіля «DAF» не зупинився перед стаціонарним блокпостом територіальної оборони. Не зменшуючи швидкість руху, він допустив зіткнення з іншою автівкою та бетонною огорожею контрольного пункту, за якою знаходились військові.

Внаслідок ДТП один військовослужбовець від отриманих травм загинув на місці, ще двоє - травмовані. Рівень алкоголю у крові підозрюваного перевищував норму в 16 разів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.