Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службовця «Львіввугілля» судитимуть за службову недбалість зі збитками на 3,2 млн грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного із заступників генерального директора Державного підприємства «Львіввугілля» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)

За даними слідства, у квітні 2020 року обвинувачений, будучи уповноваженою особою на проведення закупівлі товарів для локалізації та ліквідації коронавірусної хвороби COVID-19 - півмасок фільтрувального типу TFM 220, не забезпечив проведення перевірки умови проектів договорів на предмет їх доцільності та економічної ефективності. В подальшому він підписав та завірив ці договори печаткою підприємства. Такі дії призвели до придбання 300 тис штук півмасок за завищеною ціною і завдання держпідприємству матеріальної шкоди на понад 3,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Львівської обласної прокуратури