Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками у 1,7 млн грн та перешкоджання журналістській діяльності – на Кіровоградщині судитимуть депутата міськради

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї із міських рад регіону за фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту, а також службової недбалості (ч. 2 ст. 345-1, ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що у 2019 році журналіст готував матеріал про корупційну складову при зміні підприємства-утримувача міського сміттєзвалища.

Під час зйомки депутат намагався вибити з рук журналіста фотокамеру, наносячи йому удари по руці. За висновками експертизи, працівник ЗМІ отримав легкі тілесні ушкодження.

Крім того, слідство інкримінує депутату службову недбалість. Мова йде про бездіяльність обвинуваченого при здійсненні контролю за роботою підприємства, утримувача сміттєзвалища. Як наслідок, експлуатація сміттєзвалища здійснювалася із численними порушенням вимог законодавства, що призвело до забруднення землі і підземних вод зі збитками довкіллю у понад 1,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.