Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками понад 850 тис грн – повідомлено про підозру головному інженеру авторського нагляду

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру головному інженеру авторського нагляду спеціалізованого підприємства за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2018 році комунальна корпорація «Київавтодор» уклала з приватним товариством договір на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття та заміни опор електромереж зовнішнього освітлення ділянки дороги Солом’янського району столиці.

Підозрюваний, неналежно здійснючи контроль за власним проектом та відповідністю прийнятим проектним рішенням проведеним будівельно-монтажним роботам, не зафіксував відступи від них та не забезпечив усунення допущених порушень підрядною організацією. За короткий час експлуатації проявилися  ознаки корозії використаних матеріалів.

У ході проведення експертизи встановлено, що вартість матеріалів, які не відповідали проекту, завищена на понад 850 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.