Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками понад 5,5 млн грн – на Хмельниччині підозрюється екскерівник комунального підприємства

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького повідомлено про підозру колишньому директору одного із комунальних підприємств міста за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрюваний передав головному бухгалтеру підприємства ключі з ЕЦП, особисті логіни і паролі. За допомогою них здійснюється вхід до систем дистанційного обслуговування за банківськими рахунками.

З листопада 2016-го по жовтень 2018 року чоловік вносив у платіжні системи неправдиві відомості про зарахування на свій картковий рахунок «заробітної плати» та перераховував кошти на власну користь. 

Для приховання походження коштів, одержаних незаконним шляхом, переводив їх у готівку, на інші банківські рахунки та рахунки третіх фізичних осіб.

Через відсутність постійного та дієвого контролю за використанням та збереженням майна комунального підприємства протиправні дії залишилися поза увагою керівника.

Службова недбалість підозрюваного завдала понад 5,5 млн грн збитків.

Раніше засуджено головного бухгалтера засуджено до 8 років ув’язнення з конфіскацією усього майна, окрім житла. Також його на 3 роки позбавлено права займатись діяльністю та обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями.