Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками на 2,5 млн грн – судитимуть колишнього сільського голову на Львівщині

Прокурорами Галицької окружної прокуратури міста Львова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови Львівщини за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, чоловік під час будівництва місцевого будинку культури безпідставно закупив дороговартісний трансформатор для забезпечення електропостачанням приміщення. Після чого безкоштовно передав його на баланс та у власність приватної компанії, що здійснює постачання електроенергії.

Однак згідно чинного законодавства для забезпечення електропостачанням цього об‘єкту необхідно було лише заключити договір приєднання до електричних мереж із постачальником електроенергії. Відповідно до умов договору постачальник безкоштновно зобов’язується надати та встановити трансформатор необхідної потужності.

Відповідно до висновків фахівців, службовою недбалістю експосадовця завдано тяжкі наслідки державним інтересам на загальну суму 2,5 млн грн. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Львівського райуправління №1 ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.