Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Щомісячні хабарі за не створення штучних перешкод підприємцю – затримано начальницю відділу Держекоінспекції в Сумській області

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури начальницю одного з відділів Державної екологічної інспекції в Сумській області викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовиця вимагала від приватного підприємця, діяльність якого пов’язана із заготівлею, придбанням та перевезенням деревини на території Сумського району, щомісячну данину в розмірі 20000 грн. Гроші призначалися за непритягнення його до відповідальності за можливі порушення законодавства у сфері лісового господарства та не створення штучних перешкод у вигляді відповідних перевірок під час проведення ним робіт із заготівлі деревини.

Правоохоронці задокументували факт передачі підприємцем для посадовиці через посередника 10 000 грн у квітні та 20 000 грн у травні 2023 року. 

Правоохоронці затримали начальницю відділу Державної екологічної інспекції в Сумській області в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.

Протиправну діяльність особи припинено прокурорами та слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.