Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ще одного бойовика так званої «днр» засуджено до 15 років ув’язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Київської міської прокуратури уродженця Луганської області визнано винним у державній зраді та участі у заборонених збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що чоловік після повномасштабного військового вторгнення рф в Україну перейшов на бік ворога та брав участь у незаконному збройному формуванні так званої «днр».

24 лютого 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області – у місті Ровеньки, він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «днр» та був призначений на посаду стрілка «125 стрілецького полку 5 мобілізаційного резерву днр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.

Діючи у складі різних підрозділів на території смт. Чорнобаївка та смт. Антонівка Херсонської області здійснював окупацію та патрулювання захоплених територій України. Також засуджений брав участь в облаштуванні вогневих позицій та фортифікаційних споруд на території Донецької області.

У травні поточного року його злочинна діяльність була припинена військовослужбовцями ЗСУ.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.