Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ще двом псевдопосадовцям «ЛНР» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва прокурорів Щастинської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області двом жителям регіону повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення територій Луганської області російськими військами чоловіки підтримали режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

Житель с. Гречишкине Новоайдарського району приступив до виконання обов’язків «керівника відділу з забезпечення життєдіяльності с. Муратове, с. Капітанове, с. Путиліне, с. Гречишкине, с. Дубове, с. Окнине Новоайдарського району ЛНР».

Ще один псевдопосадовець – мешканець с. Шульгинка Старобільського району добровільно погодився стати так званим «начальником відділу забезпечення життєдіяльності с. Шульгинка адміністрації Старобільського району ЛНР».

На займаних псевдопосадах вони виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.