Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Селищному голові з Херсонщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Генічеської окружної прокуратури Херсонської області одному з селищних голів Генічеського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, добровільно погодився співпрацювати з окупантами.

У березні 2022 року він обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Нижньосірогозького району» у незаконно створеному органі управління. Про це він заявив місцевому населенню під час зустрічі у будинку культури.

Після призначення на псевдопосаду підозрюваний схиляв керівників державних установ та закладів до співпраці з окупантами.

У взаємодії з представниками окупаційної влади держави-агресора підозрюваний виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснює загальне керівництво закладами освіти, культури, охорони здоров’я. 


Окрім цього, чоловік надав інтерв’ю російським ЗМІ, в якому просував наративи, притаманні ворожій пропаганді.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.