Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство за схемою «ваш родич потрапив у ДТП» - у Рівному судитимуть злочинне угруповання

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованої злочинної групи, яким інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах та незаконне поводження із боєприпасами (ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що схему незаконного збагачення налагодив ув’язнений Рівненського слідчого ізолятора. До свого «бізнесу» чоловік залучив ще двох пособників – в’язнів з цього ж закладу, та двох виконавців на волі.

Організатор керував діяльністю угруповання, шукав потерпілих, яким повідомляли про те, що їхні рідні чи близькі «потрапили в ДТП» та треба передати кошти на лікування через «представників» медзакладів. Також він розподіляв прибуток між учасниками групи.

Ув’язнені пособники вербували осіб, які виконували роль кур’єрів та координували їхні дії. Ті їздили за вказаними адресами та забирали у потерпілих гроші на «лікування рідних».

Слідством встановлено 9 фактів такої протиправної діяльності угруповання, в ході якої обвинувачені заволоділи майже 1,4 млн грн. Близько 400 тис грн вже відшкодовано.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУНП в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.