Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство з гуманітарною допомогою – повідомлено про підозру двом жителям Тернопільщини

За процесуального керівництва Кременецької окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, директор одного із товариств у Шумській територіальній громаді разом із знайомою організував у власних складських приміщеннях сортування гуманітарної допомоги з-за кордону.

Громадянка України, яка мешкала в Польщі, довіряючи цим особам, передавала їм харчові продукти, одяг, взуття, лікарські засоби та засоби особистої гігієни, які призначалися для Шумської територіальної громади.

Підозрювані обіцяли сортувати одержані предмети гуманітарки та відправити їх до вказаного у деклараціях місця призначення. Проте вони заволоділи чужим майном на понад 367 тис грн.

Також підозрювані привласнили й незаконно зберігали велику кількість нарковмісних лікарських засобів з переданої гуманітарної допомоги. Тому їхні дії додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 309 КК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Кременецького РУП ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.