Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство та підбурювання до підкупу співробітників СБУ – підозрюють громадянина

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактами шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, видаючи себе за чинного співробітника ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомив громадянці Марокко про наявність у неї проблем із документами, які надають право на постійне проживання на території України.

Жінка звернулася по допомогу до уродженця Сирійської Арабської Республіки, який раніше вже  консультував її з питань оформлення цих документів. Діючи у змові з псевдопрацівником СБУ, він переконав її у необхідності передати йому 32 тис грн начебто для підкупу співробітників Служби безпеки України за невчинення дій для анулювання документів, що надають право на постійне проживання на території України та невжиття заходів щодо депортації її чоловіка.

Правоохоронці затримали іноземця одразу після перерахування обумовленої суми коштів на вказаний ним картковий рахунок. Йому повідомлено про підозру у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури