Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство на продажі неіснуючих генераторів – підозрюється житель Запоріжжя

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя громадянину повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, запоріжанин, перебуваючи під вартою за вчинення корисливого злочину, розробив схему шахрайського заволодіння майном громадян.

Він розмістив на онлайн платформі фейкове оголошення про продаж генераторів, які наразі мають попит серед українців. Вартість одного оцінив у 23000 грн.

У листуванні з потенційними покупцями методом психологічного тиску підозрюваний змушував перераховувати повну або часткову передплату на підконтрольні йому банківські рахунки. Отримавши гроші, більше на зв'язок не виходив. У такий спосіб він привласнив майже 100000 грн.

Наразі встановлюється повне коло потерпілих.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.