Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайське заволодіння земельною ділянкою в столиці - мешканцю Київщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю Київської області за фактами шахрайства, використання підроблених документів, а також легалізації майна, одержаного злочинних шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, видаючи себе за іншу особу, надав приватному нотаріусу завідомо підроблені документи для здійснення реєстрації права власності на земельну ділянку комунальної форми власності на вул. Лаврухіна у Деснянському районі міста Києва.

На підставі поданих документів нотаріус зареєстрував за ним право власності на землю. У подальшому підозрюваний продав земельну ділянку третій особі за майже 700 тис грн.

Наразі за результатами представницької діяльності прокуратури цю землю повернуто у власність територіальної громади столиці. Її нормативна грошова оцінка складає майже 6 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному  провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.