Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтратив державне майно на 10 млн грн – судитимуть експрацівника Національного інституту раку

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника Національного інституту раку за фактами розтрати майна в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2019-2020 років комірнику як матеріально-відповідальній особі було ввірено майно Інституту – комп’ютерну техніку, балони з фреоном та лікарські засоби, які він розтратив. Таким чином підозрюваний спричинив державі на понад 10 млн грн збитків.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення інвентаризацій Національного інституту раку та підтверджені висновками судових експертиз.

З метою забезпечення відшкодування завданої державі шкоди за клопотанням прокурорів судом накладено арешт на майно обвинуваченого.

З метою захисту інтересів держави до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП у м. Києві.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.