Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата понад 41 млн грн бюджетних коштів під час земельної реформи – судитимуть експосадовців держустанов

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишніх виконувача обов’язків директора держпідприємства «Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та гендиректора державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» за фактами службового підроблення та розтрати бюджетних коштів (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювані за попередньою змовою між собою під приводом виконання робіт із загальнонаціональної оцінки земель під час проведення земельної реформи у 2018 році розтратили понад 41 млн грн бюджетних коштів.

В ході проведення всеукраїнської нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення посадовці внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо кількості відібраних зразків для досліджень.

Також прокурорами в інтересах держави вручені цивільні позови з метою відшкодування шкоди, завданої діями обвинувачених.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГСУ Нацполіції за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.