Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата майже 1,3 млн грн на ремонті новорічної ілюмінації в Ужгороді – підозрюють експосадовця міської ради та підрядника

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради та його пособнику – засновнику підрядного товариства.

Їм інкримінується розтрата майна у великих та особливо великих розмірах та службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювані розтратили майже 1,3 млн грн з міського бюджету під виглядом робіт з капітального ремонту об’єктів новорічної ілюмінації – декорацій для фотозони та вуличних гірлянд.

Вони вносили у документацію недостовірні дані, необґрунтовано завищуючи вартість робіт. На підставі фальсифікованих довідок та актів підрядник одержував грошові кошти. Такі дії вчинялися систематично протягом року.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.