Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата бюджетних коштів при закупівлі неякісних товарів військового призначення – судитимуть службовців держпідприємства

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно шести службових осіб держпідприємства за фактами службового підроблення та розтрати майна (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України). А також стосовно двох підприємців за фактами підроблення чи використання підроблених документів і розтрати майна (ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службові особи державного підприємства Укроборонпрому, залучивши двох суб’єктів господарювання, розтратили грошові кошти під час закупівлі товарів військового призначення. Куплений товар не відповідав умовам договору щодо категорії та якості.

Внаслідок таких дій державі завдано понад 5 млн грн збитків.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні накладені арешти на майно підозрюваних на загальну суму 39,4 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося детективами Бюро економічної безпеки України, оперативний супровід – співробітниками СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.