Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розселяв окупантів, надавав техніку для побудови укріплень, купував військове обладнання – власника агрофірм з Луганщини підозрюють у наданні допомоги рф

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області місцевому власнику агрофірм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року приватний сільгосппідприємець добровільно розмістив бойову техніку та розселив війська зс рф і незаконні збройні формування так званих «л/днр» на території власних агрофірм у с. Мілуватка Сватівського району.

Він регулярно надавав обладнання, приміщення та територію для ремонту, а також заправки військової техніки пальним.

Чоловік передав власне майно та сільгосптехніку для облаштування у районі села фортифікаційних та захисних споруд, які використовувались у збройному протистоянні проти Збройних Сил України. За допомогою наданих транспортних засобів окупанти рили окопи та бліндажі.

Також підозрюваний допомагав окупаційним військам держави-агресора фінансово. За свої кошти він закупив військове обладнання для подальшого ведення бойових дій вздовж лінії зіткнення на території Луганщини.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.