Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання дизпалива Укрзалізниці – на Буковині судитимуть організовану злочинну групу

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох членів злочинного угруповання, які розкрадали дизельне пальне з локомотивів та вносили до офіційних документів неправдиві відомості (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що буковинець налагодив незаконну схему розкрадання дизпалива. До протиправної діяльності чоловік залучив машиніста та помічника машиніста тепловоза «Локомотивного депо Чернівці» регіональної філії «Львівська залізниця». Вони організували викрадення пального безпосередньо із паливних баків локомотива. Машиніст здійснював незаплановану зупинку в попередньо обумовленому місці, надалі особи перекачували дизпаливо до ємностей, які знаходились у спеціально облаштованому автомобілі. Дизель транспортували до місця тимчасового зберігання з метою збуту. Щоб приховати розтрату палива водій тепловоза вносив до маршруту машиніста неправдиві відомості про кількість перевезених вагонів, що впливало на збільшення витрат паливно-мастильних матеріалів.

Правоохоронці затримали членів угруповання у липні 2022 року неподалік від станції «Ванчиківці» у Чернівецькому районі під час чергового розкрадання дизпалива. Особи встигли викачати 1,5 тонни пального.

Встановлено, що з квітня по липень 2022 року учасники організованої злочинної групи незаконно заволоділи майже 5,5 тонами дизпалива Укрзалізниці на понад 200 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.