Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання 36 млн грн на будівництві Подільського мосту – завершено розслідування щодо посадовця та підрядників

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування першого епізоду справи щодо вчинення посадовцями комунального та підрядних підприємств службових злочинів у ході будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України).

Серед підозрюваних троє посадовців - перший заступник керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної і підрядної організацій.

За даними слідства, у квітні 2017 між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та генпідрядником був укладений договір щодо виконання робіт по об’єкту «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

На виконання цього договору генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами - машиністами та допоміжним персоналом, включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги.

Надалі упродовж 2020 року на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. Посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт.

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи територіальній громаді спричинено збитки на суму понад 36 млн грн.

Наразі досудове розслідування відносно першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівника генпідрядної організації завершено. Вони ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження в порядку ст. 290 КПК України. Обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації вже скеровано до суду.

На цей час у межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування збитків на суму 1,5 млн грн та заявлено відповідні позови щодо решти суми завданоі шкоди.

Досудове розслідування за іншими епізодами розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу триває, очікуються висновки експертиз.

Досудове розслідування за вказаним епізодом здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України.