Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Російському радіоведучому, який в етері у перший день вторгнення закликав ЗСУ скласти зброю, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину рф, ведучому російської радіостанції «Говорит москва».

Йому інкриміновано публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, а також публічні заклики до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України).

За даними слідства, радіоведучий, маючи прямий доступ до численної аудиторії, пропагує російську ідеологію та діє на шкоду національній безпеці України.

24 лютого 2022 року у день повномасштабного російського вторгнення на територію нашої держави підозрюваний в радіоетері із посиланням на офіційне звернення президента рф закликав військовослужбовців ЗСУ «сложить оружие» та «покинуть свои места дислокации» для того, щоб «освободить Украину от людей, которые её захватили».

Також у своєму телеграм-каналі він публікує дописи й відеоматеріали із запереченням існування України як держави, застосовуючи мовні звороти негативної й зневажливої конотації.

Такі меседжі посилюють в аудиторії вороже ставлення до України, її громадян та владних структур, а також переконують людей у доцільності ведення росією агресивної політики щодо України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.