Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Російські військові знову обстріляли Харківщину – розпочато провадження

За процесуального керівництва Чугуївської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 1 грудня близько 23:30 російські військові нанесли ракетний удар по селу Клугино-Башкирівка поблизу Чугуєва. Ворожа ракета влучила у дах п’ятиповерхівки: зруйновано 4-ий та 5-ий поверхи. Отримали поранення дві жінки. За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто ракетами типу С-300 з Бєлгородської області РФ.

У с. Караїчне Чугуївського району внаслідок обстрілу ЗС РФ зруйновано житловий будинок. Під постійним ворожим вогнем також залишається прикордонне з РФ м. Вовчанськ.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали Куп‘янський район: у с. Колодязне відбулось займання гаражу та господарчої будівлі, у Куп’янську — пошкоджено адміністративну будівлю.

Для забезпечення належного розслідування воєнних злочинів прокурори спільно зі слідчими поліції проводять необхідні слідчі дії.