Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Російські військові продовжують обстрілювати Донеччину – розпочато провадження

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур області здійснюється досудове розслідування у 20 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 28 липня 2022 року збройні сили РФ вчинили низку воєнних злочинів, обстрілявши ракетами, снарядами ствольної артилерії та з реактивних систем залпового вогню «Ураган» населені пункти Авдіївка, Торецьк, Миколаївка, Бахмут, Покровськ, Гірник, Слов’янськ, Сіверськ, Переїзне Бахмутського району, Орлівка Покровського району, Уманське та Опитне Ясинуватського району. В результаті атак окупантів на щільну житлову забудову та об’єкти цивільної інфраструктури загинуло 8 осіб та 18 поранено. Від масованих обстрілів мирних українських селищ і міст пошкоджено і зруйновано ряд житлових будинків, господарських споруд та інших об’єктів.

У Торецьку через влучання ворожої ракети у багатоквартирний будинок зруйновано квартири на 4 та 5 поверхах. Під час розбору завалів рятувальники виявили тіла загиблого подружжя – саме у цей день голова родини мав святкувати свій 46-й день народження.

Інформація щодо постраждалих осіб та зруйнованого майна наразі уточнюється.