Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ремонт теплових пунктів зі збитками у 8 млн грн – судитимуть посадовців РДА, підрядників та посередників

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовців Шевченківської РДА, керівників підрядних організацій та фірм-посередників за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч. 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що організована група у складі семи осіб – керівника одного з управлінь Шевченківської РДА, чотирьох керівників підприємств та двох засновників суб’єктів підприємницької діяльності налагодили механізм заволодіння бюджетними кошами.

Одне з управлінь Шевченківської РДА уклало ряд договорів з підприємствами щодо виконання робіт з капітального ремонту та модернізації модульних індивідуальних теплових пунктів (ІТП) житлових будинків на території району.

При цьому, вартість поставленого підприємствами обладнання майже втричі перевищувала ціну даних модулів ІПТ у виробника продукції, а роботи з ремонту об’єктів проводилися не в повному обсязі.

Отримані за рахунок штучного збільшення вартості обладнання та обсягів робіт кошти учасники організованої групи використовували на свою користь.

Згідно висновків експертизи, такими діями територіальній громаді Києва завдано близько 8 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Шевченківського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.