Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
П’ятьох військовослужбовців викрито на привласненні 4,8 млн грн

За процесуального керівництва Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону п’яти військовослужбовцям – командиру військової частини, начальнику штабу, помічнику командира з правової роботи, заступнику командира з озброєння та командиру взводу з технічного забезпечення цієї частини повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрювані протягом березня-вересня 2022 року заволоділи 4,8 млн грн. Ці грошові кошти були виділені на премії за безпосередню участь військовослужбовців у бойових діях.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.