Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
П’ятьом мешканцям Чернігова повідомлено про підозру у вимаганні грошових коштів

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури п’ятьом місцевим мешканцям повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, підозрювані у вересні 2022 року налагодили схему вимагання грошових коштів. Вони застосовували до потерпілих насильство та погрожували розправою у разі відмови виконувати їх вказівки.

Підозрювані приїздили за місцями роботи та проживання потерпілих, силою саджали їх в автомобіль. Після цього вивозили до заздалегідь визначеного місця та вимагали перерахувати грошові кошти на банківський рахунок, застосовуючи насильство. Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілі телефонували у пошуках коштів знайомим та рідним.

Правоохоронці задокументували 4 факти вимагання грошових коштів на загальну суму понад 130 тис грн.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.