Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
П’ятьом експрацівникам колонії та співробітнику слідчого ізолятора на Херсонщині повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури п’ятьом колишнім працівникам виправної колонії та одному співробітнику слідчого ізолятора заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювані, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, добровільно погодились обійняти псевдопосади в незаконно створених правоохоронних органах, що увійшли до федеральної служби виконання покарань РФ та діяли за законами країни-агресора.

Двоє з них обійняли посади так званих «заступників начальника управління служби виконання покарань Херсонської області», троє працевлаштувалися в «Північну виправну колонію № 90» на посади «заступника начальника з виховної роботи», «начальника відділу інженерно-технічних засобів охорони, зв’язку та інформатизації», «старшого оперативного чергового».

Ще один підозрюваний залишився працювати в захопленому СІЗО на псевдопосаді «старшого оперуповноваженого оперативного відділу», яке окупанти використовували для незаконного утримання місцевого населення.

Усі вони виконували злочинні накази та розпорядження представників країни-агресора, за що отримували зарплатню у рублях.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.