Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
П’ятеро поранених мирних жителів внаслідок масових артобстрілів Луганщини - розпочато розслідування

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури зареєстровано дев’ятнадцять кримінальних проваджень за фактами обстрілів окупаційними військами цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури Луганської області - порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 27-28 червня 2022 року військовослужбовці збройних сил РФ та підконтрольні їм учасники незаконних збройних формувань обстріляли міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Рубіжне, Новодружеськ та селища Метьолкіне, Павлоград і Синецький.

Внаслідок артобстрілів обстрілів п’ятеро мирних мішканців отримали поранення. Зазнали пошкоджень житлові будинки, квартири та гаражні приміщення. Крім того, окупанти обстріляли завод «Сєвєродонецький склопластик», ПрАТ «АЗОТ» та будівлі очисних споруд, розташованих у м. Сєвєродонецьк. Також пошкоджень зазнали приміщення ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» у Рубіжному.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим підрозділів Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.