Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Проводить примусову мобілізацію на тимчасово окупованій Донеччині – так званому начальнику військкомату повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, участі у не передбаченому законом збройному формуванні та порушенні законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, з 2019 року мешканець Харківської області, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донеччини, займає посаду так званого начальника відділу військового комісаріату «ДНР» у м. Горлівка. Він здійснює керівництво підрозділом та виконує незаконні накази представників окупаційної влади РФ.

З 19 лютого 2022 року чоловік організовує та проводить загальну примусову мобілізацію чоловіків віком від 18 до 65 років на тимчасово окупованій території м. Горлівка. У подальшому мобілізовані направляються в якості «добровольців» для ведення бойових дій проти України у складі не передбачених законом збройних формувань, підконтрольних країні-агресору.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.