Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Провадила господарську діяльність у взаємодії з окупантами і сприяла вивезенню українського врожаю до рф – викрито підприємицю з Харківщини

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області директорці фермерського господарства повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року під час окупації смт Великий Бурлук підприємиця, підтримуючи дії рф, здійснювала господарську діяльність у взаємодії з представниками держави-агресора.

Маючи спеціальну техніку і обладнання та залучивши найманих працівників, підозрювана організувала збір українського врожаю, який у подальшому окупанти вивозили до Бєлгородської області рф і там реалізовували.

Також підприємиця переоформила фермерське господарство відповідно до російського законодавства, щоб сплачувати податки в казну держави-агресора.

У ході обшуку правоохоронці виявили та вилучили документи, що свідчать про роботу підприємства під час окупації та виплату найманим співробітникам заробітної плати в російських рублях.

За клопотанням прокурорів підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводиться Куп’янським РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.