Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пропонував студентам за 1500 доларів США «вирішити питання» з іспитами – повідомлено про підозру асистенту кафедри університету

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва асистенту кафедри медичного університету повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 15, ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, представляючись особою, яка має відношення до Центру тестування Єдиного державного кваліфікаційного іспиту та зокрема тестового компоненту «КРОК», через месенджер «Telegram» надсилав смс-повідомлення студентам, які не склали іспит. Він пропонував їм «вирішити» питання за грошову винагороду. У той же час об'єктивно він не міг та не збирався виконувати ці обіцянки.

Вартість «послуги» складала 1500 доларів США.

Під час проведення комплексу слідчих та розшукових дій правоохоронці встановили підозрюваного та затримали його у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Вживаються заходи щодо встановлення інших епізодів незаконної діяльності підозрюваного та можливих його спільників.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Шевченківського УП ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.