Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори удосконалюють навички співпраці правоохоронців у сфері протидії торгівлі людьми

Прокурори Офісу Генерального прокурора спільно з Тренінговим центром прокурорів України та за участі прокурорів обласних прокуратур взяли участь у симуляційній вправі «Посилення взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми». Цей захід організували Міжнародна організація з міграції та Організація з безпеки та співробітництва в Європі разом з Офісом Генерального прокурора, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством соціальної політики України та Національною поліцією України.

Під час симуляційного розслідування практичного кейсу, розробленого за допомогою матеріалів реального вчиненого злочину у сфері трудової та сексуальної експлуатації людей, учасники ознайомились з особливостями кваліфікації та розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із торгівлею людьми. Вчилися працювати з потерпілими та сприяти їх доступу до правової та соціальної допомоги на всіх етапах кримінального провадження.

Крім того, в ході практичних вправ учасники отримали інформацію про основні напрями діяльності державних органів, соціальних служб та неурядових організацій у сфері роботи із жертвами торгівлі людьми.

У вересні-жовтні 2023 року також заплановано проведення ще трьох сесій симуляційних вправ для прокурорів, представників правоохоронних органів, соціальних працівників, психологів та представників громадськості з 9 регіонів України.