Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокурори у суді домоглися визнання права власності на будівлю вартістю понад 70 млн грн за Київською міськрадою

Прокурори Офісу Генерального прокурора у суді домоглися визнання за Київською міськрадою права власності на будівлю площею 885,5 кв м вартістю понад 70 млн грн.

Встановлено, що на самовільно зайнятій земельній ділянці, яка є власністю територіальної громади м Києва та обліковується за АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» одне з підприємств побудувало приміщення. При цьому, будівельні роботи виконано без будь-яких дозвільних документів.

Суб’єкт господарювання зареєстрував право власності на будівлю з метою отримання ділянки у спрощений спосіб – узаконення самобуду та його використання.

Згідно законодавства самочинно збудоване майно може бути знесено або ж на вимогу власника землі суд може визнати за ним право власності на таку нерухомість.

Оскільки власником землі є територіальна громада в особі Київської міської ради, прокурор звернувся до неї для узгодження найефективнішого способу захисту, а в подальшому – з позовом до суду про визнання права власності.

За результатами дослідження доказів Північний апеляційний господарський суд визнав доводи прокурора обґрунтованими та задовольнив позовні вимоги.