Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура запобігла стягнення майже 1,2 млрд грн з державного бюджету

Прокурори Запорізької обласної прокуратури встановили, що у липні 2019 року газопостачальне підприємство звернулось до суду з позовом про стягнення з Державного бюджету України майнової шкоди в розмірі понад 1,2 млрд грн. 

Позовні вимоги були обґрунтовані бездіяльністю Національної комісії. Цей орган, який здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на їхню думку, не переглянув та не встановив економічно обґрунтований тариф на послуги розподілу природного газу. Це спричинило збитки постачальній організації.

З метою захисту державних інтересів прокуратура здійснила вступ у розгляд цієї справи.

Суд погодився з доводами прокурора щодо відсутності протиправної бездіяльності Регулятора при встановленні газопостачальній компанії тарифу на послуги розподілу природного газу, а також дотримання встановленої законодавством процедури його узгодження. Суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог.

Таким чином, за втручання обласної прокуратури в умовах воєнного стану не допущено безпідставне стягнення з Державного бюджету України майже 1,2 млрд грн на користь комерційної структури.