Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура забезпечила повернення державі 777 га природно-заповідних земель лісового заказника «Урочище Унава»

На виконання рішення суду за листом Спеціалізованої екологічної прокуратури зареєстровано за державою право власності на 777 га земель лісового заказника загальнодержавного значення «Урочище Унава».

За активної участі прокурорів господарським судом Київської області повернуто державі заповідні землі, які у лютому 2021 року на підставі підроблених документів вибули у приватну власність.

Довідково:

Заказник створений з метою збереження лісового масиву на лівому березі річки Унави, який має велике природне значення, з ділянками старих дубів віком 100-150 років і багатим тваринним світом, зокрема занесеними до Червоної книги України тваринами.

На території заказника також росте Дуб Палія, або дуб черещатий — об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення. Його вік перевищує 350 років, діаметр становить 3,8 метра, а висота сягає 25 метрів. За легендою, його посадив козацький полковник Семен Палій. У 1972 році дерево отримало охоронний статус.

Заповідний об’єкт також використовується громадянами України для відпочинку, піших прогулянок екскурсійними стежками, велопрогулянок.