Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура викриває зрадників на деокупованих територіях – у Куп‘янську затримано податківицю, яка перейшла на бік ворога

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури державній інспекторці Куп‘янського відділу податків і зборів ГУ ДПС в області повідомлено про підозру головній у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Куп‘янськ податківиця добровільно співпрацювала з представниками РФ та вступила до лав незаконно створеного органу — «налоговая служба Харьковской области».

Жінка проводила незаконне адміністрування платежів мешканців тимчасово окупованої території Харківської області. Завдяки її «відданій» роботі до окупаційного бюджету надходили російські рублі. Крім того, протягом серпня податківиця їздила до населених пунктів Куп‘янського району та агітувала своїх колег співпрацювати з окупантами для зміцнення російської влади на Харківщині.

Правоохоронці затримали підозрюваному 12 жовтня у м. Куп‘янськ. Наразі прокурорами ініційовано перед судом питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.