Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Проголосували за закон про псевдореферендум – восьми так званим депутатам "народної ради ДНР" повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру восьми псевдодепутатам так званої "народної ради ДНР" у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та участі в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 20 вересня 2022 року псевдодепутати взяли участь у засіданні «народної ради» та проголосували за прийняття фейкового закону «Про референдум ДНР з питання входження до складу РФ на правах суб’єкта РФ».

У подальшому за результатами фейкового голосування так званою "центральною виборчою комісією ДНР" організовано та проведено незаконний референдум у населених пунктах тимчасово окупованої території Донецької області, з метою приєднання частини українських територій до держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.