Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продав неіснуючі автомобілі на понад 90 тис доларів США - киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактами шахрайства в особливо великих розмірах та  незаконного поводження зі зброєю (ч.ч. 2, 4 ст. 190, ч.1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний обіцяв громадянам сприяння у придбанні автомобілів класу люкс за ціною, значно нижчою ринкової. Автівки пропонувалося придбати з площадки СЕТАМ або пригнати з Литви. Після передачі грошових коштів киянин припиняв зв’язок з потерпілими, а зобов’язання не виконував. Його діями громадянам завдано понад 90 тис доларів США шкоди.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили документи, печатки державних установ та бланки з ознаками підроблення, грошові кошти, чорнові записи, а також вогнепальну зброю та набої.

Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 1, 2 млн грн. 

Після проведення експертиз його діям буде надана додаткова правова кваліфікація. 

Крім того, стосовно вказаного чоловіка на даний час триває судовий розгляд за обвинуваченням в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон та підроблення офіційних документів.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Печерського УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки НП України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.