Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Призначення на посаду начальника відділу поліції в окупованому Вовчанську – підозрюється експравоохоронець

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому поліцейському за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у тимчасово окупованому м. Вовчанськ Чугуївського району колишній правоохоронець добровільно перейшов на бік країни-агресора. Чоловік передав окупантам списки правоохоронців, які покинули територію міста та які залишились. Він закликав своїх колишніх колег перейти на бік ворога та звинувачував у війні українську сторону.

Також після того, як українські правоохоронці зняли прапор РФ з будівлі поліціі та підняли прапор України, підозрюваний з окупантами приїхав до них додому і провів «обшук».

Наприкінці квітня куратори «віддячили» підозрюваному та призначили його начальником так званого відділу поліції у м. Вовчанськ.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.