Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнила майже 8 млн грн виплат членів сімей загиблих військових – на Хмельниччині судитимуть експосадовицю банку

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої виконувачки обов’язків керівника відділення банку за фактами заволодіння чужим майном, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, а також службового підроблення (ч. ч. 2-5 ст. 191, ч. 1, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що жінка входила в довіру до рідних загиблих військовослужбовців, які отримували компенсацію від держави. Пропонувала їм відкрити депозитний рахунок для отримання відсотків або обміняти національну валюту на долари США.

Насправді ніяких грошових операцій обвинувачена не здійснювала, а кошти людей привласнювала.

Таким чином вона заволоділа грошима 10 жителів Білогірської та Ямпільської територіальних громад Шепетівського району. Загальна сума матеріальних збитків становить майже 8 млн грн.

Обвинуваченій обрано запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 7 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Шепетівського райуправління поліції ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.